A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. Jól meglisztezett felületen, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros tepsiee tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8! perc alatt megsütjük őket !
A méz egészségügyi hatásai – többet tud a nátha enyhítésénél! Ha valaki náthával küzd, szinte az első tanács, amit hall, hogy igyon mézes teát. Sőt,...
A háziméh vagy nyugati mézelő méh (Apis mellifera), a köznyelvben gyakran egyszerűen csak méh, méhésznyelven bogár is, a mézet termelő méhfajok egyike. Háziasítása mintegy 6000 évvel ezelőtt...
Méheink második nagy tömegű hordása a repce után kezdődik meg. Ekkor szinte harapni lehet a lefele csüngő akácvirágok illatát. A fehér virág pedig Magyarország büszkeségét, a Hungaricumnak számító akácmézet Az akácméz színe kristálytiszta, a csaknem színtelentől...