Levendulás akácméz
2300Ft – 4000Ft
Az akácméz kellemes, harmonikus ízvilágát csodálatosan feldobja a levendula aromája. Mint minden akác alapú mézkülönlegességünk esetében, itt is fontos az akácméz fertőtlenítő, immunrendszer-erősítő hatása.
A manapság oly divatos Provence-i hangulatot megidézve alkottunk meg ezt az érdekességet. A Tihanyban gyűjtött levendulavirág és a Pilis területéről származó akácméz felhasználásával készül ez a méltán közkedvelt finomság.
Az akácméz kellemes, harmonikus ízvilágát csodálatosan feldobja a levendula aromája. Mint minden akác alapú mézkülönlegességünk esetében, itt is fontos az akácméz fertőtlenítő, immunrendszer-erősítő hatása. Ez kiegészül a levendula gyógyhatásaival: nyugtatja a központi idegrendszert, görcsoldó, csökkenti az idegi alapú gyomor és bélpanaszokat, segíti az emésztést.
A levendula, már az akác pörgetés után, június végén virágzik. Ilyenkor a méhes munkáinak kipihenéseként a Balaton partjára látogatunk és összekötjük a kellemest a hasznossal: pihenünk és virágot gyűjtünk levendulaakácunkhoz.
Ők már kóstolták
Valami eszméletlen! A kásámra a fahéjasat, kávéba csokisat.
Kiváló minőségű mézek! A fahájas mézzel isteni capucinová varárzsolom a reggeli kávém, a gyerek pedig a krémmézet falják!
Zsuzsáék méze függőséget okoz. Ahány íz annyi mindenbe teszünk, mindenkinek megvan a kedvence a családban!