Pihe puha mézeskalács

Hozzávalók

  1. 1 kg liszt
  2. 1 csomag mézeskalàcsfűszer
  3. 300 g porcukor
  4. 300 g margarin
  5. 3 kiskanàl szódabikarbóna
  6. 250 g méz
  7. 3 db tojás
  8. Máz
  9. Közepes méretű tojás fehérje
  10. 200 g porcukor
  11. 1 csipet só
  12. 2-3 csepp citromlé

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. Jól meglisztezett felületen, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros tepsiee tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8! perc alatt megsütjük őket !
Házi méhek

Házi méhek

A háziméh vagy nyugati mézelő méh (Apis mellifera), a köznyelvben gyakran egyszerűen csak méh,...

Akácméz: mire jó?

Akácméz: mire jó?

Méheink második nagy tömegű hordása a repce után kezdődik meg. Ekkor szinte harapni lehet a lefele csüngő akácvirágok illatát. A fehér virág pedig...

Hasonló bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.