Pihe puha mézeskalács

Hozzávalók

  1. 1 kg liszt
  2. 1 csomag mézeskalàcsfűszer
  3. 300 g porcukor
  4. 300 g margarin
  5. 3 kiskanàl szódabikarbóna
  6. 250 g méz
  7. 3 db tojás
  8. Máz
  9. Közepes méretű tojás fehérje
  10. 200 g porcukor
  11. 1 csipet só
  12. 2-3 csepp citromlé

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. Jól meglisztezett felületen, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros tepsiee tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 8! perc alatt megsütjük őket !

Hogyan készül a méz?

Hogyan készül a méz? Azt mindannyian tudjuk, hogy a mézet a méhek készítik. Jóval kevesebben vannak azonban tisztában azzal, hogyan is zajlik ez a...

Hasonló bejegyzések

Házi méhek

Házi méhek

A háziméh vagy nyugati mézelő méh (Apis mellifera), a köznyelvben gyakran egyszerűen csak méh, méhésznyelven bogár is, a mézet termelő méhfajok egyike. Háziasítása mintegy 6000 évvel ezelőtt...

bővebben
Akácméz: mire jó?

Akácméz: mire jó?

Méheink második nagy tömegű hordása a repce után kezdődik meg. Ekkor szinte harapni lehet a lefele csüngő akácvirágok illatát. A fehér virág pedig Magyarország büszkeségét, a Hungaricumnak számító akácmézet Az akácméz színe kristálytiszta, a csaknem színtelentől...

bővebben